Zimovanje mojih dveh najlepših

soncenjeV poletnih dneh sončenje, kaj pa med zimo?

Začela se je jesen in mraz, zato sem začel premišljevati, kako bom shranil katrci za zimo. Za rumeno katrco, ki je še na originalnih pnevmatikah, sem moral izdelati posebne podstavke, da avto dvignem in ga postavim na te podstavke, da je avto pozimi dvignjen od tal, ker bi se v nasprotnem primeru te stare pnevmatike sploščile in bi pomladi lahko tresle.


Torej: napočil je dan, ko sem se lotil rumene katrce. Najprej sem preveril vse tekočine, torej olje, antifriz in vitrex, da v neogrevani garaži ne bi vse skupaj zmrznilo in poškodovalo avta. Nato sem preveril tlak v pnevmatikah ter natočil polno goriva, da rezervoar ne bi zrjavel. Če rezervoar ni poln, se na vrhu nabira kondenz in zato rjavi. Potem sem jo še očistil in posesal, nato še opral zunanjost in jo dobro osušil. Katrca je bila nared, tako da sem jo peljal v garažo, kjer bo zimovala. Dvignil sem jo od tal, podstavil doma narejene podstavke, jo pokril z originalno cerado, ki je prijazna laku (da ga ne poškoduje) in ji zaželel 'lahko noč' in 'se vidimo pomladi'.


zimovanje misica rumena

Takole sta še sramežljivo pokazali 'kolena'...

Naslednja je bila moja druga 'mazica', alpine. Ponovil sem celoten postopek kot pri rumeni katrci, le da sem tukaj odklopil še akumulator, ker bi ga čez zimo v tej katrci lahko izpraznilo zaradi porabnikov, kot sta radio in centralno zaklepanje, ki ga rumena katrca nima.
Zapeljal sem jo v garažo, od tal je nisem dvigoval zaradi novih gum, jo pokril in jo pozdravil kot rumeno, da ne bi bilo razlike.

 

zimovanje misica rumena2

Lahko noč, se vidimo pomladi...